Polityka Prywatności

Wszystkie dane osobowe gromadzimy i przechowujemy  zgodnie z przepisami rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej jako: „RODO”) oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

Administrator danych osobowych

Administratorem Danych Osobowych jest Black Fog Kamila Kopeć z siedzibą Jankowicach 3a, 55-200 Oława. NIP: 9121772396, REGON: 367017654, dane kontaktowe: Kamila Kopeć e-mail: info@blackfogstudio.com 

Wykorzystywanie danych

Wszystkie dane osobowe zbierane na stronie internetowej www.blackfogstudio.com są wykorzystywane w niezbędnym zakresie wyłącznie do technicznego administrowania witryną, indywidualnego wsparcia, administracji użytkownika oraz do marketingu i wysyłki zamówionych towarów i newsletterów.

Dane osobowe, takie jak: imię i nazwisko, adres email, a także adres dostawy i numer telefonu, a w przypadku firm także numer NIP – użytkownik podaje dobrowolnie, ale są one niezbędne przede wszystkim do:

  • zawarcia z nim umowy sprzedaży oraz obsługi i realizacji zamówienia (podstawa prawna art. 6 ust. 1 lit. b) RODO) – przez czas trwania zawartej umowy i rozliczeń po jej zakończeniu;
  • wypełnienia ciążących na Administratorze obowiązkach prawnych (podstawa prawna art. 6 ust. 1 lit. c) RODO), w tym:
  1. wystawienia i przechowywania imiennego dokumentu sprzedaży (faktura, paragon) – przez okres, w którym przepisy nakazują nam przechowywać dokumenty podatkowe,
  2. obsługi i realizacji ewentualnych reklamacji – do końca okresu ważności gwarancji czy rękojmi na zakupione u nas produkty;
  3. realizacji naszych prawnie uzasadnionych interesów (podstawa prawna art. 6 ust. 1 lit. f) RODO), tj.:

– prowadzenia marketingu bezpośredniego – nie dłużej niż przez okres 5 lat lub do momentu wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych;

– dobór usług dla naszych klientów, optymalizacja naszych produktów lub usług na podstawie uwag klientów, optymalizacja procesów obsługi na podstawie przebiegu obsługi sprzedaży i posprzedażowej – cel analityczny;

– badania satysfakcji klientów i określania jakości naszej obsługi;

– tworzenia statystyk i analiz na nasze potrzeby wewnętrzne – przez okres, przez który Państwa dane przechowujemy na inne cele wskazane w niniejszej polityce prywatności.

We wskazanych wyżej celach (oprócz „wykonania umowy” oraz „wykonania obowiązków prawnych”) będziemy dokonywać profilowania, czyli zautomatyzowanej analizy Państwa danych i opracowania przewidywań na temat preferencji lub przyszłych zachowań (np. w przypadku profilowania marketingowego będziemy dopasowywać komunikaty reklamowe do Państwa potrzeb i preferencji).

W przypadkach, gdy wyrażą Państwo zgodę na przetwarzanie swoich danych, treść tej zgody będzie zawierała cel, w jakim będziemy te dane przetwarzać. Może Państwo na przykład wyrazić dobrowolną zgodę na przetwarzanie jego danych osobowych również w celach marketingowych, w tym na otrzymywanie informacji handlowych (m.in. newslettera, informacji o promocjach etc.), o których mowa w ustawie z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą, a także na kontakt Usługodawcy za pomocą telekomunikacyjnych urządzeń końcowych i automatycznych systemów wywołujących dla celów marketingu bezpośredniego, zgodnie z ustawą z dnia 16.07.2004 r. Prawo telekomunikacyjne.

Podanie przez użytkownika danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne, by złożyć zamówienie, zapisać się do newslettera, lub po prostu skontaktować się z nami, etc.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl